Rechtsgebieden

Vreemdelingenrecht en immigratierecht

Wilt u asiel aanvragen in Nederland omdat het in uw eigen land niet veilig is? Of wilt u een verblijfsvergunning of visum aanvragen omdat u hier wilt werken of studeren of om u bij familie of geliefden te voegen? Voor deze situaties zijn de procedures wettelijk geregeld in de Nederlandse Vreemdelingenwet en deze worden uitgevoerd door de IND (Immigratie en Naturalisatie Dienst).

Wat is het vreemdelingenrecht en immigratierecht?

Het immigratierecht, ook wel het vreemdelingenrecht genoemd, is van toepassing op iedere niet-Nederlander die de Nederlandse grens wil passeren. Het is onder te verdelen in asielrecht (‘vluchtelingenrecht’) en het ‘vreemdelingenrecht’.

Asielrecht heeft betrekking op personen die naar Nederland zijn gevlucht omdat zij bijvoorbeeld om politieke of religieuze redenen in hun eigen land worden vervolgd.

Het vreemdelingenrecht is van toepassing op personen die naar Nederland komen om andere redenen, zoals voor gezinshereniging, werk, medische behandeling of een studie.

Wat doet de vreemdelingenrecht advocaat voor u?

Op de aanvraag voor een visum of verblijfsvergunning volgt vaak een lange en ingewikkelde procedure. Onze vreemdelingenrecht advocaten, Alexander Mohrmann, Maarten Krikke  en Wouter Rohlof staan u hierin bij en geven u advies.

Ook wanneer uw verblijfsaanvraag wordt afgewezen, wordt ingetrokken, of wanneer u een inreisverbod of een ongewenst-verklaring krijgt, kunnen de vreemdelingenrecht advocaten van VSVW hiertegen bezwaar maken voor u. Ook dienen zij voor u een (hoger) beroep in.

Soms duren aanvraagprocedures zo lang dat er een spoedmaatregel nodig is, bijvoorbeeld om een zo lang mogelijk rechtmatig verblijf in Nederland af te dwingen, of om een gedwongen uitzetting te voorkomen. Onze advocaten vragen deze maatregelen voor u aan.

Schakel onze advocaat zo snel mogelijk in

Bij het aanvragen van asiel, een visum of vergunning, zijn de belangen van de aanvrager natuurlijk groot. Ook is vaak een lange adem vereist. Juist daarom is het verstandig om al in een zo vroeg mogelijk stadium een vreemdelingenrecht advocaat in te schakelen. De vreemdelingenrecht advocaten van VSVW zijn ervaren specialisten waarmee u de kans op een succesvol resultaat aanzienlijk vergroot. U voorkomt dat u na een lange procedure alsnog bezwaar moet maken tegen een afwijzing of negatief besluit.

Neem contact met ons op

Heeft u hulp of advies nodig bij uw asiel-, vergunning- of visumaanvraag? Neem dan contact op met een van onze vreemdelingenrecht advocaten voor een vrijblijvende afspraak. Bel ons op 035 691 71 17 of mail naar info@vsvw.nl.

U kunt ook ons gratis inloopspreekuur bezoeken wanneer u vragen of advies nodig heeft. Dit is geheel vrijblijvend en kan elke werkdag van 09.00 – 09.45 uur.

Zorgen over de kosten?

Heeft u een vreemdelingen advocaat nodig, maar maakt u zich zorgen over de kosten hiervoor? Dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand van de overheid. U kunt ons hier altijd naar vragen of hier meer over lezen op rechtsbijstand.nl.