Rechtsgebieden

Strafrecht

Wordt u verdacht van een overtreding of misdrijf? Dan krijgt u te maken met het strafrecht. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten strafbare feiten. In het geval van lichtere vergrijpen, spreekt men van overtredingen. Een bekend voorbeeld is het overtreden van een snelheidslimiet in het verkeer. In het geval van een zwaarder strafbaar feit, is er sprake van een misdrijf.

Wat is het strafrecht?

In het Wetboek van strafrecht is bepaald aan welke regels burgers zich dienen te houden. Maar ook in welke gevallen zij strafbaar zijn, bijvoorbeeld bij diefstal, oplichting, zedendelicten, deelname aan criminele organisaties en huiselijk geweld.

Wanneer deze regels worden overtreden, is er sprake van een strafbaar feit. U moet zich dan voor de rechter verantwoorden. In dit geval is het belangrijk om zo snel mogelijk een strafrecht advocaat in te schakelen.

Wat kan de strafrecht advocaat voor u betekenen?

Wanneer u een strafbaar feit heeft gepleegd wordt u geconfronteerd met een dagvaarding, een transactievoorstel, strafbeschikking of een uitnodiging voor een TOM-zitting (Taakstraf Openbaar Ministerie). De rechter kan u dan onder meer een gevangenisstraf, taakstraf of geldboete opleggen. U krijgt bovendien een aantekening in uw strafblad, dat het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) flink in de weg staat.

Het is dus belangrijk om direct een goede strafrecht advocaat in de arm te nemen. Bij VSVW kunt u rekenen op de hulp van een van onze ervaren strafrecht advocaten: Alexander MohrmanFrank van SeventerMaarten Krikke.

U staat er niet alleen voor
Dankzij hun specialisatie op het gebied van strafrecht en nauwe samenwerking, zijn onze strafrechtspecialisten goed op de hoogte van de laatste rechtsontwikkelingen. Zij beoordelen uw zaak en adviseren u over uw positie en kansen. Daarbij kunt u rekenen op hun vertrouwelijkheid, persoonlijke ondersteuning, vakbekwaamheid en hoge inzet om voor u het best mogelijke resultaat te behalen.

Ook voor bijzonder strafrecht
U kunt bij VSVW ook terecht voor zaken die vallen onder het bijzonder strafrecht. Bijvoorbeeld verkeersrecht, Opiumwet gerelateerde zaken en jeugdstrafrecht.

Neem contact met ons op

Heeft u een dagvaarding ontvangen of wilt u advies over uw zaak?
Neem dan contact op met een strafrecht advocaat van VSVW voor een vrijblijvende afspraak. Bel ons op 035 691 71 17 of mail naar info@vsvw.nl.

U kunt ook ons gratis inloopspreekuur bezoeken wanneer u vragen heeft of advies nodig heeft. Dit is geheel vrijblijvend en kan elke werkdag van 09.00 – 09.45 uur.

Heeft u zorgen over de kosten?

Heeft u een strafrecht advocaat nodig, maar maakt u zich zorgen over de kosten hiervoor? Dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand. U kunt ons hier altijd naar vragen of hier meer over lezen op rechtsbijstand.nl.