Rechtsgebieden

Erfrecht

Wanneer iemand overlijdt en het vermogen of de schulden van diegene (het nalatenschap) verdeeld moet worden over de erfgenamen, kunnen er snel problemen en conflicten ontstaan. Er is misschien geen testament opgesteld of het testament is niet duidelijk. Het kan ook zijn dat een testament door een executeur afgewikkeld is, die eigen belangen heeft in de verdeling van het nalatenschap. In deze situaties biedt het erfrecht duidelijkheid.

Wat is het erfrecht?

Met het erfrecht wordt de verdeling van de bezittingen of schulden van de overledene (de ‘erflater’) onder de erfgenamen geregeld, zoals is aangegeven in een testament. Wanneer er geen testament is opgesteld, bepaalt de wet hoe het vermogen of de schulden worden verdeeld. In dat geval spreken we over wettelijk erfrecht of versterfrecht.

Wat doet onze erfrecht advocaat voor u?

De afwikkeling van een nalatenschap leidt helaas soms tot hoog oplopende emoties en in sommige gevallen zelfs tot grote ruzies en het uiteenvallen van families.

Het doel van onze ervaren erfrecht advocate Nynke van der Vegt  is dan ook een oplossing te vinden voor u en zo de gang naar de rechter te voorkomen.

Onze erfrecht advocate verzorgen de afwikkeling van een testament voor u. Of wanneer deze er niet is, het nalatenschap volgens het wettelijk erfrecht.

Advocate Nynke van der Vegt treedt bovendien bij conflicten tussen erfgenamen of andere belanghebbenden op als mediator. Met haar open en directe aanpak komt zij tot oplossingen die veel narigheid voorkomen en kosten besparen.

Komt u er toch niet uit, dan verdedigen onze erfrecht advocaten uw zaak zorgvuldig. Zij zijn daarin echte specialisten: betrokken, transparant en slagvaardig. U weet altijd wat er gebeurt en waarom.

Neem contact met ons op

Benieuwd of onze advocaten iets voor u kunnen betekenen op het gebied van erfrecht? Bel ons op 035 691 71 17 of mail naar info@vsvw.nl.

Heeft u zorgen over de kosten?

Heeft u een erfrecht advocaat nodig, maar maakt u zich zorgen over de kosten hiervoor? Dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand. U kunt ons hier altijd naar vragen of hier meer over lezen op rechtsbijstand.nl.